Vérpezsdítően sportos Sedan, rendkívül alacsony üzemanyag-fogyasztással
 
Első pillantásra érzelmeket kelt. Az új Mazda3 a harmadik modellünk, mely a „KODO – A mozgás lelke” formanyelv jegyében született. Nem okoz csalódást annak, aki várakozással tekint rá. Továbbfejlesztett és újratervezett részleteivel a kompakt kategória kiemelkedő szereplője lesz.
A SKYACTIV technológia minden elemét felvonultatja, és szembe megy a konvenciókkal, amellett, hogy könnyen irányítható és élvonalbeli üzemanyag-fogyasztás és CO2 -kibocsátás is jellemzi, élmény vezetni.
 
Az új Mazda3 Sport az első olyan Mazda modell, amely az MZD Connect kapcsolódási rendszert kínálja, ezáltal egyedüálló zenei tartalom és közösségi médiainformációk elérését teszi lehetővé.

Sportos, stílusos, KODO
 
Mivel ezt az autót „KODO – A mozgás lelke” formanyelvünk szerint terveztük, a karosszéria minden látható részletében dinamikus mozgást fejez ki. Az új Mazda3 Sedan gondosan megformált alakja erőteljes, előre haladó mozgás érzetét kelti. Az autó erőt sugárzó, széles kiállása izgalmas menetteljesítményt és remek manőverező-képességet sejtet. A KODO dizájnnak köszönhetően az autó külseje energikus feszültséget sugároz, és egyfajta ritmikus mozgás érzetét kelti, ami első látásra rabul ejti a vezetőket.

Alaposan kidolgozott belső tér különleges kapcsolódási rendszerrel
 
Vegye szemügyre belülről, és tapasztalja meg, milyen kivételesen tágas az autó belső tere más 5 ajtós modellekkel összehasonlítva. Helyezkedjen el a kényelmes sportülésben, és élvezze a vezetői környezet aprólékosan kidolgozott részleteit, a puha szövetanyagok kényeztetését, a krómbevonatok és a finom tapintású felületek minőségét. Azok számára, akik a luxus érzetét tovább kívánják fokozni, opcióként bőrülések állnak rendelkezésre.
Ebbe a vezetői környezetbe új HMI utasításrendszert helyeztünk el. Ez az első Mazda modell – és egyben kategóriájában is az elsők egyike –, amely tartalmazza az MZD Connect technológiát, a Mazda új  kapcsolódási rendszerét. Újabb módszer arra, hogy az autózást még szórakoztatóbbá tegyük.

Dinamizmus SKYACTIV-módra
 
Az új Mazda3 Sport vezetése felülmúlja még a sportos dizájn keltette várakozásokat is. Autóink arról ismertek, hogy öröm velük a mindennapi vezetés, ennek biztosítása nálunk elsődleges fontosságú. És ez csak egy jellemző, melynek esetében szembe megyünk a konvenciókkal.
 
Ez a gondolat az autók tervezésében és gyártásában tovább folytatódik, a japán „Jinba Ittai” (ló és lovas egysége) elv szerint. Ez a koncepció egészen különleges kapcsolatot jelent autó és vezetője között, mely olyan tulajdonságokkal ruházza fel az új Mazda3 Sedant, mintha az autó vezetőjének kiterjesztése lenne, miközben gyors, kényelmes és dinamikus. Nem akar belőle kiszállni.
Letölthető árlista, prospektus és műszaki adatok